Rusia continuă sancționarea companiilor tech străine. Twitch, amendată cu 57.000 de dolari

Guvernul de la Moscova își continuă politica de sancționarea a companiilor tech străine pe motiv că încalcă legislația țării. Twitch este acuzată că permite existența fake news-urilor despre războiul din Ucraina în cadrul platformei sale.

Compania americană a fost amendată cu 57.000 de dolari pentru că nu șterge informațiile considerate false de către autoritățile rusești, care, conform Reuters, se referă la acțiunile armatei Rusiei în Ucraina.

Twitch se află la a treia amendă de acest fel, cea mai recentă fiind acordată în luna octombrie când platforma a fost acuzată –în mod similar– că răspândește fake news pentru că a găzduit un interviu cu Olexei Arestovici, unul dinte consilierii președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. La momentul respectiv, compania a primit o sancțiune de 67.000 de dolari.

De la începutul războiului din Ucraina, instanțele judecătorești din Rusia au acordat constant amenzi marilor platforme digitale care nu au șters conținutul indicat de Kremlin. La fel cum am spus și în trecut, nu mai este o surpriză faptul că Rusia se folosește de pretexte (în cazul de față legile interne) pentru a controla conținutul de internet afișat populației rusești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *