Jurnalistă din Rusia, violată de oamenii lui Kadîrov, în timp ce făcea un reportaj de pe front

O știre greu de confirmat, care se rostogolește în aceste zile. Mai multe surse independente sau ucrainene o indică drept adevărată, iar sursele rusești nu spun nimic (dar este lesne de înțeles de ce). Vă rugăm, așadar, să o tratați cu rezervă până la apariția unor informații suplimentare.

În orașul ucrainean Melitopol, ocupat de ruși, oamenii lui Ramzan Kadîrov ar fi violat un reporter rus de la postul de televiziune NTV prezent pentru a face un reportaj (propagandistic) despre război și l-au bătut pe cameraman, scrie Editiadedimineata.ro.

Potrivit informațiilor primite, autoritățile ruse au interzis reflectarea acestui incident în programele de știri, dar NTV a sesizat deja comisia de anchetă.

După cum se menționează în comunicatul NTV, corespondentul Olga Zenkova și cameramanul Artiomas Jepifanov efectuau o misiune editorială în Melitopol. La 17 ianuarie, ei luau cina într-unul dintre restaurantele din oraș când au fost atacați de „persoane în uniforme de camuflaj care s-au prezentat drept luptători din batalionul Ahmat”. După alte surse, unul dintre bărbați s-ar fi identificat drept Hasan Ibrahimov, unul dintre nepoți lui Kadîrov.

În timpul incidentului, cameramanul a fost rănit moderat, iar jurnalista O. Zenkova a fost „victima unor acte sexuale violente”.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *