România sporește măsurile preventive împotriva coronavirus. Zborurile din și spre Italia, anulate

Pe fondul numărului în creștere de pacienți cu coronavirus, statul român a decis adoptarea mai multor măsuri pentru a preveni răspândirea epidemiei.

Astfel, România a decis că este necesară anularea zborurilor din și spre Italia, Iran, China și Coreea de Sud – zone puternic afectate de virus. Măsura intră în efect de pe 9 martie și este în vigoare până pe 23 aceeași lună, conform Digi24.ro.

Mai mult decât atât, cei care vin pe cale terestră vor trebui să intre în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu. Arafat a subliniat că, deși România dispune de locuri de izolare, în continuare se lucrează la găsirea unor clădiri potrivite pentru a suplimenta nevoia de spații de carantinare.

Cei care vin din cele 4 țări afectate vor putea intra pe teritoriul României, dar numai „sub măsura obligatorie a carantinei”. Transporturile care depășesc 3,5 tone sunt excepții de la această regulă.

“Se aplică prevederile de mai sus adaptate după caz și pentru transportul maritim sau fluvial. Măsurile adoptate se aplică până pe 31 martie 2020 cu posibilitatea prelungirii perioadei”, a afirmat Vela.

In plus, închiderea școlilor este o variantă, care urmează a fi discutată joi, după ora 16:00, când se reunește Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Anuntul privind măsurile adoptate de către statul român a fost făcut de către ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Victor Costache, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și șeful DSU, Raed Arafat. Aceștia au participat la o conferință la MAI, pe 8 martie, cu puțin înainte de miezul nopții. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *