Reuters își încheie parteneriatul cu agenția de presă TASS

Reuters a decis să întrerupă contractul de colaborare cu agenția de presă TASS din Rusia în urma mai multor critici venite din partea pubilicului, dar și a ziariștilor din cadrul companiei.

Politico a publicat pe 20 martie un articol care a citat mai mulți jurnaliști (sub protecția anonimatului) din cadrul Reuters care au declarat că se simțeau rușinați de parteneriatul cu TASS. Agenția rusească a publicat articole care conțineau informații neverificate despre războiul din Ucraina și produce știri livrate de Kremlin.

Jurnaliștii au fost deranjați încă din 2020 când colaborarea dintre TASS și Reuters a fost semnat, însă invazia din Ucrainaa pus lucrurile într-o nouă perspectivă.

A fost o rușine când a fost semnat parteneriatul în urmă cu doi ani. Acum este pur și simplu greșit, iar tăcerea de la vârf este îngrijorătoare și poate cea mai rea parte”, a declarat un jurnalist pentru Politico.

Între timp, însă, Reuters a decis să nu mai continue contractul cu TASS și a anunțat că nu va mai pune conținutul agenției de presă rusească la dispoziție pe platforma Connect a companiei.

Considerăm că punerea la dispoziție a conținutului TASS pe Reuters Connect nu este în concordanță cu principiile de încredere ale Reuters”, a declarat directorul Reuters într-o notă internă.

Getty Images a luat o decizi similară la începutul lui martie și a încheiat colaborarea cu TASS menționând că face asta din motive de integritate.