Republica Moldova vrea să limiteze dezinformarea. Guvernul a aprobat legea

Guvernul de la Chișinău a dat joi undă verde proiectului de lege care ar urma să limiteze răspândirea dezinformării în țara vecină.

Proiectul prevede modificări la mai multe legi deja existente, printre care se numără și Legea privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Legea cu privire la libertatea de exprimare, Legea comunicațiilor electronice dar și Codul serviciilor media audiovizuale, conform G4media.ro.

Concret, răspândirea de dezinformare sau a informațiilor care dăunează securității spațiului informatic vor fi interzise. În vederea îndeplinirii acestui scop, documentul aprobat joi definește noțiunile de spațiu informațional mediatic, informație falsă, dezinformare, dar explică și ce tip de informație dăunează securității.

Încălcarea prevederilor audiovizuale privind programele locale, teleshoppingul, dar și difuzarea dezinformării ar putea fi pedepsite cu noi sancțiuni.

În plus, serviciile de informații ar urma să primească atribuții în identificarea și contracararea acțiunilor care subminează integritatea spațiului mediatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *