Două persoane condamnate în ancheta privind interferența Rusiei în alegerile din 2016, grațiate de Trump

Donald Trump se află pe ultima sută de metri în mandatul său la Casa Alba, însă asta nu înseamnă că acesta s-a oprit din a grația persoane implicate în interferența Rusiei în alegerile americane din 2016.

George Papadopoulos și Alex van der Zwaan sunt două dintre persoanele cele mai recent iertate de fostul președinte al Statelor Unite ale Americii. Aceștia au recunoscut în fața FBI că au mințit mințit agenții FBI cu privire la momentul și semnificația contactelor sale cu persoane care pretindeau că au legături cu oficiali ruși de vârf, informează Reuters.

Papadopoulos a fost în trecut arestat pentru 14 zile, după ce a recunoscut în octombrie 2017 că nu a fost sincer cu agenții federali. Condamnarea primită de acesta mai prevede 12 luni de control judiciar, 200 de ore în folosul comunității și o amendă de 9.500 de dolari.

În ceea ce-l privește pe van der Zwaan, ginerele unui miliardar rus, acesta a stat 30 de zile în spatele gratiilor, a fost obligat să plătească o amendă de 20.000 de dolari și, ulterior, a fost deportat în Olanda, după ce a pledat vinovat pe 20 februarie 2018 pentru mințirea FBI.

Amintim faptul că, înainte de Ziua Recunoștintei, Trump l-a mai grațiat pe generalul Michael Flynn, fostul său consilier de securitate, implicat la rândul său în alegerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *