Regina Elisabeta a Marii Britanii, victima unui fake news apărut în Nigeria

Regina Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a fost victima unui fake news, răspândit pe mai multe site-uri din Nigeria.

Mai multe știri susțineau că Regina Elisabeta ar fi fost testată pozitiv cu noul coronavirus, după ce fiul său cel mai mare, Prințul Charles, a fost declarat vindecat de COVID-19. Totuși, informația este falsă, arată Boomlive.

Unul dintre articole, care afirmă că Palatul Regal a confirmat public infectarea monarhului britanic, a fost distribuit de cel puțin 1000 de ori de pe 28 martie, data la care a fost publicat, și până în prezent. Într-o altă știre, publicată pe site-ul Bluenews.com.ng, o imagine mai veche cu Regina a fost modificată, acesteia adăugându-i-se o mască – de aceeași culoare cu hainele sale.

În stânga: imaginea manipulată; în dreapta: imaginea originală. Sursa: AFP

În știre sunt prezentate și câteva detalii despre contactele pe care monarhul le-ar fi avut și care ar fi și ei infectați. Angajatul Palatului Buckingam care se ocupă să aducă mesele reginei și să-i plimbe câinii s-ar afla în izolare, se arată în fake news-ul distribuit masiv în Nigeria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *