Redacția Washington Post va intra timp de 24 de ore în grevă, pe fondul prelungirii negocierilor

Jurnaliștii sindicalizați de la The Washington Post, publicația americană deținută de compania lui Jeff Bezos, Amazon, intenționează să intre marți în grevă de 24 de ore din cauza incapacității conducerii de a ajunge la un acord asupra revendicărilor angajaților, de mai bine de 18 luni. Un alt motiv al protestului este reprezentat de reducerile de personal.

Greva de o zi ar urma să aibă loc marți, marcând prima întrerupere generală a activității la Washington Post de la greva de 20 de săptămâni a presei americane din 1975-1976, conform Reuters.

Sindicatul susține că managementul nu numai că a reușit să găsească un model de afaceri sustenabil în ultimele decenii, dar a vrut să își salveze afacerea prin reducerea personalului prin răscumpărări. Cu alte cuvinte, personalului din cadrul ziarului i s-au oferit bani în schimbul demisiei.

Directorii de la The Washington Post doresc să reducă numărul de angajați cu 10% și să micșoreze dimensiunea redacției la aproximativ 940 de jurnaliști.

Anul trecut, 40 de persoane și-au pierdut locul de muncă la prestigiosul ziar, dintre care jumătate din redacție. Acum, compania dorește să convingă alți 240 de angajați să plece prin răscumpărări. În cazul în care acest număr nu va fi îndeplinit de bunăvoie, sindicatul a declarat că managementul a amenințat că va impune mai multe concedieri.

Sindicatul Washington-Baltimore News Guild, care reprezintă peste 1.000 de angajați din redacție, publicitate și alte categorii de personal care nu lucrează la știri la Post, a declarat într-un comunicat: „asta înseamnă mai puțini angajați ai Post care fac jurnalismul critic care ne informează comunitățile și îi face pe oficialii noștri publici să fie responsabili”.

Mai mult, după 18 luni de negocieri contractuale, „compania refuză să ne plătească ceea ce merităm sau să negocieze cu bună credință. Așa că, pe 7 decembrie, vom părăsi locul de muncă timp de 24 de ore”, a mai spus sindicatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *