Reacțiile exagerate despre coronavirus ale presei, vizate de CNA: ”Trebuie să aibă prioritate pozițiile oficiale comunicate”

Consiliul Național al Audiovizualului a luat în vizor reacțiile alarmiste și exagerate ale presei, pe tema coronavirus.

Televiziunilor și radiourilor de pe teritoriul României li s-a amintit că trebuie să trateze subiectul în mod serios, în încercarea de a informa publicul. CNA susține, în comunicatul de presă publicat marți, că au apărut în presă ”informații alarmiste și insuficient verificate în legătură cu epidemia de coronavirus”.

Mai mult decât atât, organelor de presă le este sugerat să prioritizeze informațiile venite pe cale oficială: ”În acest sens, trebuie să aibă prioritate pozițiile oficiale comunicate de autoritățile române care gestionează această situație, scopul tuturor celor implicați fiind acela de a minimiza răspândirea acestui virus”.

În încheiere, Consiliul afirmă că va urmări ”programele audiovizuale pentru modul în care vor fi transmise informațiile pe aceasta temă, abordarea bazată pe comunicări oficiale fiind singura în măsură să ajute cu adevărat populația în astfel de cazuri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *