Erdogan vrea control absolut asupra rețelelor de socializare, după ce fiica acestuia a fost jignită: ”Suntem hotărâți să facem orice este necesar”

Președintele Turciei, Tayyip Recep Erdogan, a anunțat recent că vrea introducerea unei legislații care să permită controlul rețelelor de socializare.

În fața membrilor partidului său, liderul de la Ankara și-a afirmat intenția de a obține putere de decizie asupra conținutului distribuit pe social media, precum și capacitatea de a închide platformele oricând consideră necesar, informează Reuters.

„Înțelegeți acum de ce suntem împotriva platformelor de socializare, cum ar fi YouTube, Twitter și Netflix? Aceste platforme nu se potrivesc acestei națiuni. Vrem să le închidem, să le controlăm propunând parlamentului un proiect legislativ cât mai curând posibil”, a afirmat președintele Turciei.

Mai mult decât atât, Erdogan plănuiește să forțeze rețelele de socializare să numească reprezentanți ai companiei în Turcia: ”Suntem hotărâți să facem tot ce este necesar (…) și vom pune în aplicare interdicțiile de acces și sancțiunile legale și fiscale după finalizarea regulamentului”.

Măsura vine ca urmare a faptului că fiica lui Erdogan a fost insultată pe rețelele de socializare, după ce soțul său, ministrul de Finanțe, a anunțat că aceasta a născut al patrulea copil. Din cei 19 oameni care ar fi distribuit conținut jignitor la adresa Esrei Erdoğan Albayrak, 11 au fost reținuți de autorități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *