Putin transmite României că Rusia este deschisă la „dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a trimis în decursul zilei de marți un mesaj României, în cadrul căruia afirmă că Rusia este deschisă „dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase”.

Liderul de la Kremlin a ținut o ceremonie pentru întâmpinarea celor 23 de ambasadori numiți recent la Moscova, printre care se numără și reprezentantul diplomatic al României, Cristian Istrate, dar și cel al Republicii Moldova, Vladimir Golovatiuc, conform Digi24.

„Ne bazăm pe dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase cu România. Suntem gata să conlucrăm la intensificarea legăturilor noastre politice, economice și umanitare. Există un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre”, a declarat Putin, potrivit unui comunicat.

În ceea ce privește Republica Moldova, președintele Rusiei a afirmat că cele două state „se bazează pe o prietenie tradițională și pe împărtășirea unor valori spirituale comune”. Putin a mai promis moldovenilor că va „promova căutarea unei soluții corecte pentru Transnistria și a unui acord care să-i acorde un statut special, cu garanții solide, bazat pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”.

Declarația liderului de la Kremlin vine pe fondul unor tensiuni între Rusia și NATO, dar și între Rusia și România. Săptămâna trecută, Moscova a decis expulzarea adjunctului atașatului militar al Ambasadei României la Moscova, după ce și Bucureștiul a luat o măsură similară împotriva lui Alexey Grishaev, acuzat de spionaj.