Putin și Zelensky au discutat despre armistiţiul care ar urma să pună capăt conflictului din estul Ucrainei

Între liderul de la Moscova și  omologul său de la Kiev a avut loc o discuție telefonică în decursul zilei de duminică. Principalul subiect abordat de cei doi a fost conflictul din Ucraina de Est, care este în desfășurare încă din a doua jumătate a anului 2014.

Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, împreună cu echipele ruse, ucrainene și ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, ar fi hotărât să meargă mai departe cu acordul de încetare al ostilităților, care ar trebui să intre în vigoare pe 27 iulie, la mai bine de șase ani de la începerea conflictului, arată Adevarul.ro.

Anunțul a fost făcut de birourile de presă ale celor doi președinți, Adminsitrația lui Zelenski afirmând că ”liderii au convenit că există necesitatea unei implementări urgente a unor măsuri suplimentare pentru susţinerea armistiţiului din Donbas”. 

În plus, același comunicat indică că liderul de la Kiev i-ar fi transmis lui Putin că situația cetățenilor ucraineni reținuți în zona de conflict ar trebui rezolvată.

Până în prezent și-au pierdut viața peste 13.000 de persoane, printre care se numără civili, soldaţi ucraineni şi separatişti susținuți de către Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *