Propaganda rusă alimentează protestele din Franța

Sute de conturi rusești au încercat să amplifice pe rețelele de socializare protestele de stradă care au afectat Franța.

Rețeaua de conturi a difuzat mesaje pe Twitter care se concentrează pe violențele și haosul revoltelor. Pe măsură ce tulburările au început luna trecută, 200 de conturi au fost monitorizate, observându-se ca au avutpeste 1.600 de postări pe zi.

Potrivit unei analize realizate de New Knowledge, o companie de securitate cibernetică, conturile au avut scopul de a dezinforma, folosind fotografii ale unor protestatari răniți de la alte evenimente pentru a susține o poveste de brutalitate din partea poliției franceze.

Majoritatea postărilor provin de la trusturi de stat rusești, inclusiv site-ul de știri Sputnik, rețeaua de televiziune RT și Ruptly, o agenție de știri video din Germania care aparține RT.  RT a declarat că 12 dintre jurnaliștii săi au fost răniți în proteste, mult mai mult decât orice altă organizație de știri.

Sputnik și RT au arătat, de asemenea, un video în care a polițiștii din orașul sud-vestic Pau și-au înlăturat căștile, lucru care a fost descris ca un semn de solidaritate cu protestatarii. Poliția locală și jurnaliștii de la fața locului au declarat că știrea este falsă. Au afirmat că unii ofițeri și-au scos căștile pentru a vorbi cu protestatarii, apoi le-au pus înapoi, potrivit The Times.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *