Twitter susține că zeci de mii de conturi false distribuie propaganda Partidului Comunist Chinez

Twitter a depistat zeci de mii de conturi false care distribuie propaganda Partidului Comunist Chinez, în timp ce alte 150.000 de conturi sunt utilizate pentru a amplifica postările.

Compania afirmă că reţeaua, care consistă în mai mult de 23 de mii de profiluri, este activă din 2017 şi urmăreşte să extindă influenţa Beijingului în afara graniţelor Chinei, folosind o rețea ”implicată într-o serie de activități manipulatoare și coordonate”, conform Sky News.

Printre subiectele abordate de către campania de manipulare a Partidului Comunist Chinez se numără miliardarul exilat Guo Wengui, pandemia de coronavirus și Taiwanul, cu care China are un conflict. Cu toate astea, principala țintă este decredibilizarea protestelor din Hong Kong.

Descoperirile au fost făcute de către Institutul de politici strategice australiene (ASPI), care mai subliniază că rețeaua a fost folosită pentru ”a crea percepția echivalenței morale cu suprimarea protestului din Hong Kong” prin promovarea ”răspunsului guvernului american la protestul intern și la tulburările civile”.

Profilurile, care au fost toate suspendate, au posatat de 348.608 de ori, potrivit Twitter, deși cetățenii chinezi nu au voie să acceseze platforma de social media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *