Presa rusă a publicat accidental pierderile suferite de Rusia în războiul din Ucraina

Luni, tabloidul pro-Kremlin Komsomolskaya Pravda a publicat un articol care sfidează varianta pe care Moscova a înaintat-o până acum în legătură cu pierderile suferit în Ucraina. Mai precis, publicația a afirmat că cifrele Ministerului rus al Apărării arată că 9.861 de soldați ruși au murit în Ucraina și 16.153 au fost răniți.

Articolul a stat patru ore pe site până să fie dat jos. Totuși, a fost destul timp pentru ca utilizatori din toată lumea să facă captură de ecran și să publice imaginile pe Twitter, dar și ca articolul să fie arhivat. Versiunea nemodificată a articolului Komsomolskaya Pravda este disponibil acum pe Internet Archive’s Wayback Machine.

„Ministerul Apărării al Federației Ruse respinge informațiile Statului Major ucrainean despre presupusele pierderi la scară mare ale Forțelor Armate (RF) în Ucraina. Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, în timpul operațiunii speciale din Ucraina, Forțele Armate Ruse au pierdut 9861 de soldați, iar 16153 de persoane au fost rănite”, a scris ziarul în varianta needitată.

După ce articolul a dispărut de pe site, o variantă modificată a fost publicată. De această dată, pasajul care vorbește despre pierderile masive ale Rusiei nu a mai apărut.

Ultima variantă oficială înaintată de Kremlin, pe 2 martie, vorbea despre aproximativ 500 de decese în rândul trupelor ruse. Cifrele scurse de Komsomolskaya Pravda se apropie de estimările ucrainenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *