Poziționarea partidelor politice în spațiul online referitor la o posibilă OUG a amnistiei și grațierii

Se întoarce OUG 13? Aceasta este întrebarea care circulă în presă de câteva zile și constituie cel mai fierbinte subiect al acestei perioade.

Conform G4Media.ro, Liviu Dragnea pune presiuni asupra Guvernului pentru a adopta o ordonanță de urgență care să îl avantajeze în urma condamnării cu executare în dosarul angajărilor fictive. De asemenea, articolul precizează că premierul Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu nu ar fi de acord cu adoptarea posibilei ordonanțe de urgență.

Societatea civilă nu a rămas indiferentă la această știre, iar oamenii au anunțat proteste în Piața Victoriei duminică pentru a-și arăta nemulțumirea cu privire la această ordonanță. Astfel, au creat și un eveniment pe Facebook, denumit: „Alertă! OUG 13 se întoarce! Nu amnistie! Nu grațiere!”.

Tot pe Facebook și-au exprimat și unele partide politice poziționarea cu privire la acest aspect. De exemplu, luni, la finalul ședinței Biroului Executiv, președintele PNL, Ludovic Orban se arată îngrijorat de aceste informații, explicând că nu există nicio baza constituțională pentru adoptarea OUG.

Pe pagina de facebook a Uniunii Salvați România se regăsesc mai multe postări pe această temă, una dintre acestea evidențiind o declarație a fostului ministru al Justiției, Florin Iordache: „Guvernul poate să facă orice”.

Alte 2 postări vizează ședința de Guvern, prin care membrii USR i-au avertizat pe guvernanți că sunt cu ochii pe ei, îndemnându-i să nu îi ofere satisfacție lui Liviu Dragnea pentru a putea scăpa de condamnare.

Partidul condus de Tăriceanu, ALDE, a distribuit o postare a deputatului Andrei Gerea, care neagă adoptarea unei ordonanțe, spunând că sunt doar zvonuri.

Tot pe Facebook a ieșit și Dacian Cioloș, care critică intenția lui Liviu Dragnea. De asemenea, această postare este însoțită de un articol de pe site-ul lansat de formațiunea condusă de el, Împreuna Pentru România.

În schimb, pe pagina de Facebook a PSD sau a lui Liviu Dragnea nu se află nicio postare pe această temă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *