Presa independentă nu mai are acces în spitalele din Ungaria. Orban face excepție pentru agenția media de stat

Agențiilor de media independente din Ungaria li se interzice să mai realizeze conținut foto/video privind campania de vaccinare în desfăşurare împotriva coronavirusului, conform unui memorandum intern dezvăluit duminică, informează DPA, citată de Agerpres

Autoritățile ungare fac o excepție pentru holdingul media de stat MTVA, care va avea în continuare acces în spitale şi în cabinetele medicale unde au loc vaccinările. Restricțiile impuse nu împieidcă însă agențiile de presă să obțină în mod gratuit imagini și filmări de la holdingul de stat.

Potrivit unei circulare interne, ale căror detalii au fost distribuite pe Facebook de către un politician de opoziție din statul ungar (Krisztina Baranyi, primar independent al unui district al capitalei Budapesta), autoritățile susțin că accesul deschis pentru media ar perturba procesul de vaccinare.  

Din cauza noilor reglementări, un jurnalist din oraşul Nagykanizsa nu a putut fi fotografiat în timp ce i se administra vaccinul, conform informațiilor de pe portalul de ştiri index.hu.

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *