WhatsApp, amendată cu peste cinci milioane de euro de Uniunea Europeană

Uniunea Europeană a amendat WhatsApp cu 5.5 milioane de euro din cauza unor încălcări ale normelor blocului comunitar în materie de colectare a datelor personale ale utilizatorilor.

Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda (DPC), autoritatea cu jurisdicție în acest caz, a hotărât să aplice această amendă serviciului de mesagerie –deținut de Meta– din cauza practicilor de colectare a datelor cu caracter personal. Metoda este justificată de compania prin faptul că ajută la îmbunătățirea serviciile oferite oamenilor. Conform Reuters, DPC a somat WhatsApp să-și modifice modul în care folosește aceste date, astfel încât legile UE să nu fie încălcate.

La începutul acestei luni, Meta a fost amendată cu 390 de milioane de euro pentru datele utilizatorilor pe care le colecta cu scopul de a livra reclame personalizate. DPC a găsit practicile gigantului tech ca fiind în neconformitate cu legea GDPR, iar decizia ar putea obliga Meta să ofere utilizatorilor opțiunea de a nu fi de acord cu folosirea datelor colectate în acest mod pentru a servi unor scopuri publicitare.

Cazurile sunt similare, iar litigiile Meta sunt departe de a fi terminate. În momentul de față, gigantul american este supusă altor 10 investigații din partea autorităților europene, care încearcă să determine dacă practicile companiei sunt sau nu în conformitate cu legile UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *