WhatsApp, amendată cu peste cinci milioane de euro de Uniunea Europeană

Uniunea Europeană a amendat WhatsApp cu 5.5 milioane de euro din cauza unor încălcări ale normelor blocului comunitar în materie de colectare a datelor personale ale utilizatorilor.

Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda (DPC), autoritatea cu jurisdicție în acest caz, a hotărât să aplice această amendă serviciului de mesagerie –deținut de Meta– din cauza practicilor de colectare a datelor cu caracter personal. Metoda este justificată de compania prin faptul că ajută la îmbunătățirea serviciile oferite oamenilor. Conform Reuters, DPC a somat WhatsApp să-și modifice modul în care folosește aceste date, astfel încât legile UE să nu fie încălcate.

La începutul acestei luni, Meta a fost amendată cu 390 de milioane de euro pentru datele utilizatorilor pe care le colecta cu scopul de a livra reclame personalizate. DPC a găsit practicile gigantului tech ca fiind în neconformitate cu legea GDPR, iar decizia ar putea obliga Meta să ofere utilizatorilor opțiunea de a nu fi de acord cu folosirea datelor colectate în acest mod pentru a servi unor scopuri publicitare.

Cazurile sunt similare, iar litigiile Meta sunt departe de a fi terminate. În momentul de față, gigantul american este supusă altor 10 investigații din partea autorităților europene, care încearcă să determine dacă practicile companiei sunt sau nu în conformitate cu legile UE.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *