Preluarea clubului Newcastle United, boicotată de logodnica lui Khashoggi: ”Valorile morale ar trebui să prevaleze”
Eforturile logodnicei lui Jamal Khashoggi – jurnalistul omorât pe 2 octombrie 2018 în interiorul consulatului saudit din Istanbul – de a atrage atenția asupra preluării clubului Newcastle United de către prințul moștenitor continuă.
Hatice Cengiz a afirmat, încă de când a devenit publică informația că oferta unui fond de investiții saudit (PIF) se află pe masă, că o asociere a Premier League cu Mohammed bin Salman ar fi una imorală. Deși nu există foarte multe detalii privind tranzacția, Hatice Cengiz afirmă că orice asociere cu cel considerat responsabil pentru asasinarea partenerului său este imorală, conform BBC.
”Valorile morale ar trebui să prevaleze”, a punctat logodnica jurnalistului, în timpul unei intervenții televizate.
Dacă oferta prințului moștenitor al Arabiei Saudite ar fi refuzată de către managementul clubului sportiv, Mohammed bin Salman ar primi un mesaj important, spune logodnica columnistului The Washington Post: ”Banii nu pot cumpăra totul din lume”.
Mai mult decât atât, Hatice Cengiz susține că ”nu ar trebui să existe niciun loc pentru acuzații credibile de atrocități și crimă” în fotbalul englez.
Amintim faptul că Jamal Khashoggi a intrat pe 2 octombrie 2018 în consulatul țării sale din Istanbul și nu a mai ieșit niciodată. După o investigație lungă, s-a constatat faptul că trupul jurnalistului ar fi fost dezmembrat și împrăștiat pe propietatea din apropiere, care aparține consulului. La ceva timp de la crimă, în presă au circulat câteva înregistrări audio cu presupușii asasini.
Un raport al agențiilor de inteligență din Statele Unite ale Americii arată că prințul Arabiei Saudite i-ar fi dorit moartea jurnalistului cu mult timp înainte ca aceasta să și aibă loc. În septembrie 2017, într-o discuție cu un asistent senior, Turki Aldakhil, bin Salman ar fi spus că se va duce după Khashoggi ”cu un glonț” dacă acesta nu se va întoarce de bunăvoie pe teritoriu saudit.
Articole asemănătoare
Deturnarea avionului Ryanair, catalogată de Parlamentul European drept un act de „terorism de stat”
Big Tech și Uniunea Europeană au ajuns la un acord cu privire la combaterea dezinformării
India: forța din spatele fake news-urilor este naționalismul
Moment (crypto)istoric: declarația Coreeană de pace, înregistrată în blockchainul Ethereum
Presa de stat chineză retrage articole despre un biolog elvețian, după ce ambasada a dovedit că persoana nu există