Donald Trump, atac direct la adresa Google. Afirmații grave

Președintele Statelor Unite ale Americii a lansat un atac direct la adresa companiei Google, formulând o serie de acuzații grave.

Mai exact, Donald Trump consideră că gigantul online „suprimă ştirile bune“ dând în schimb vizibilitate doar articolelor „false“ în care este atacat, motiv pentru care Casa Albă a anunțat că ia în considerare să introducă noi reglementări privind căutările online, conform Mediafax.ro.

„Rezultatele la căutarea pe Google după «ştiri Trump» arată doar articole ale Presei Ştirilor False (fake news media, n.red). Cu alte cuvinte, Google trunchiază rezultatele, şi pentru mine, şi pentru alţii, astfel încât aproape toate articolele şi ştirile să fie negative. (…) 96% din rezultatele la «ştiri Trump» sunt de la presa naţională de stânga, foarte periculos. Google şi alţii suprimă vocile conservatorilor şi ascund informaţii şi ştiri care nu sunt negative. Ei controlează ce putem vedea sau nu putem vedea. Este o situaţie foarte serioasă – pe care o vom aborda“, a ameninţat Donald Trump.

Reacția Google n-a întârziat să apară: „Motorul nostru de căutare nu este utilizat pentru a stabili o agendă politică. Nu alterăm rezultatele căutărilor spre o anume ideologie politică“. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *