Meta dezvoltă o versiune web a Horizon Worlds, aplicația sa de metaverse

Meta a declarat că lucrează la o versiune web a Horizon Worlds, asta după ce a anunțat că va  introduce bunurile digitale pe platformă. Directorul de tehnologie  al companiei, Andrew Bosworth, este cel care a făcut primul anunțul într-o postare pe Twitter.

Deschiderea aplicației web ar permite utilizatorilor să încerce Horizon Worlds fără a fi nevoiți să folosească căștile Quest VR vândute de Meta. În prezent, singura modalitate de a accesa lumea virtuală este prin folosirea unui echipament VR.

Conform The Verge, Meta are în plan să lanseze serviciul de metaverse și pe mobil, nu doar pe web. De asemenea, dorește să-l extinde și pe anumite console de jocuri, însă data exactă cu privire la lansarea acestor aplicații nu este clară. Perioada indicată de un purtător de cuvânt al Meta este sfârșitul acestui an.

Postarea lui Bosworth face parte dintr-un thread în care acesta vorbea despre tariful pe care Meta l-ar percepe pentru bunurile digitale vândute în Horizon Worlds. 47.5% va fi procentul pe care Meta îl va lua pentru persoanele care își vând bunurile în lumea virtuală. Acest procent include și un comision de 30% pentru achizițiile efectuate prin Quest Store.

Compania a fost criticată pentru cota enormă pe care o încasează, mai ales că Meta a fost foarte vocală cu privire la tariful Apple perceput pentru tranzacțiile din App Store (30%). Apple nu s-a purtat cu mânuși și a spus că ”anunțul scoate la iveală ipocrizia Meta”.

De reținut este că în competiția pentru metaverse, rivalul Meta este Roblox, nu Apple, Google sau Microsoft. Procentul de aproape 50% pe care Meta vrea să-l introducă este semnificativ mai redus decât cel impus de rivalul său. Conform The Verge, creatorii de conținut care își vând bunurile pe platforma Roblox rămân doar cu 28% din valoarea produsului.

Ne îndeplinim obiectivul de a ne asigura că dezvoltatorii au o cale spre un succes financiar real pe platforma noastră. Este încă devreme, mai sunt multe de făcut și continuăm să colaborăm îndeaproape cu creatorii și dezvoltatorii noștri pentru a le permite să obțină venituri semnificative”, a scris Bosworth pe Twitter în încercarea de a sublinia că Meta ia în serios stabilitatea financiară a creatorilor de pe platforma sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *