Poșta Română distribuie la pachet cu pensiile bătrânilor, pliante de propagandă marca PSD

Poșta Română a distribuit luni pliante cu realizările PSD, la pachet cu pensiile românilor. Informația a apărut în presă, dar și într-o postare a deputatului liberal Gigel Știrbu, care, într-o postare pe contul său de Facebook a scris că ”toți poștașii au fost puși să semneze un angajament prin care se obligă să ducă la fiecare pensionar în parte un pliant cu destule pagini, făcut de PSD.”

Reprezentanții Poștei Române au confirmat că există un contract de promovare cu PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an, în valoare de 925.000 de lei, încheiat prin serviciul Postmesager Plus, disponibil oricărei entități, pe siteul Poștei.

Banii au fost deja virați de către PSD, iar poșta a început livrarea pliantelor, cu precizarea că nu își asumă răspunderea pentru conținutul lor, asta deși campania electorală nu a început în mod oficial încă.

Totodată, reprezentanții instituției spun că în perioada de precampanie pentru alegerile europarlamentare din mai, ”Poșta Română a trimis oferte fiecărui partid, formațiune și candidaților independenți pentru promovarea serviciilor de distribuire neadresat (Postmesager, Postmesager Plus și Postcatalog)”.

Realizările și promisiunile partidului sunt distribuite la pachet cu pensiile, iar mesajele sunt elaborate în acest sens. Una din temele dragi lui Liviu Dragnea, cea a alimentelor importate din UE, care ar avea o calitate mai slabă în România, este pe larg descrisă. În același timp se vorbește despre ”fonduri europene pentru agricultură”. Broșura distribuită poartă numele de ”România merită mai în Europa”, sloganul de campanie al social democraților.

Amintim faptul că în timpul campaniei prezidențiale din 2014, Poșta Română, condusă atunci de Alexandru Petrescu (care acum este Ministru al Comunicațiilor), a împărțit pensionarilor care veneau să-și ia banii de la ghișeele poștale din București, pliante electorale PSD cu mesajul ”Klaus Iohannis vrea să îți taie pensia”.

Explicațiile au fost și atunci aceleași: Poșta are contract comercial și nu își asumă responsabilitatea pentru mesajele transmise în pliantele distribuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *