Platforma Google News, interzisă în Rusia

Rusia, prin agenția sa de reglementare media Roskomnadzor, a decis să blocheze accesul la Google News. Motivația din spatele deciziei este că serviciul de agregare al Google a permis acces la știri și conținut care vorbesc despre războiul din Ucraina și contrazic propaganda Kremlinului, relatează Reuters.

Am confirmat că unele persoane întâmpină dificultăți în accesarea aplicației și a site-ului Google News în Rusia și că acest lucru nu se datorează unor probleme tehnice din partea noastră. Lucrăm din greu pentru ca serviciile de informare, precum News, să rămână accesibile persoanelor din Rusia cât mai mult timp posibil”, a declarat Google într-o declarație de presă citată de Reuters.

Google News devine cea mai nouă platformă restricționată de regimul de la Moscova, asta după ce Roskomnadzor a luat decizii similare cu privire la Facebook, Twitter și Instagram. Vladimir Putin se află într-o luptă cu marile companii din tech pe care încearcă să le cenzureze, iar atunci când nu reușește le interzice.

Îți reamintesc că Rusia a adoptat o lege care prevede pedepsirea cu 15 ani de închisoare a persoanelor care contrazic versiunea Moscovei despre războiul ilegitim din Ucraina sau care discreditează armata rusă. Aparent, Google News se face vinovată de încalcarea acestei legi pentru că a distribuit știri care prezintă realitatea din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *