Pentagonul a decis: soldații americani nu vor mai avea voie să folosească anumite aplicații

Pe data de 6 august a intrat în vigoare un ordin emis de către Departamentul Apărării Statelor Unite pentru toți militarii americani aflați în zonele de conflict.

S-a decis ca personalul din zonele de operaţiuni să nu mai folosească anumite aplicații ce pot dezvălui poziţia trupelor – de tip ”fitness tracker”, ale cărui pericole au fost descoperite în ianuarie, când un cercetător australian a publicat o analiză a datelor furnizate de aplicaţia Strava. Acestea au permis localizarea forţelor americane din Siria şi Irak, unde puţini localnici folosesc astfel de aplicaţii. Conform unor informaţii din presă preluate de Reuters, s-au putut observa astfel clar pe graficele de tip hartă termică deplasările militarilor americani care se antrenau şi orele antrenamentelor, scrie Agerpres.ro.

 „Aceste posibilităţi de geolocaţie pot expune informaţii, locuri, activităţi uzuale şi numere ale personalului Departamentului şi pot crea consecinţe de securitate fără intenţie şi riscuri sporite pentru forţele şi misiunile comune”, se arată în documentul emis de Pentagon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *