O publicație belgiană condusă de un apropiat a lui Dan Voiculescu laudă demiterea lui Kovesi de la DNA

Zilele trecute publicația New Europe, cu sediul la Bruxelles, în Belgia publica un articol în ediția sa online în care laudă demiterea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA, spunând că astfel se vor elimina abuzurile. Articolul a ajuns, inevitabil, și în presa din România.

„Un nou raport arată că România este de departe statul din Uniunea Europeană care încalcă cel mai mult drepturile omului”, nota publicația New Europe, citată de Mediafax.

Mediafax.ro

Într-un editorial intitulat „Înlăturarea Laurei Kovesi de la conducerea DNA oferă României o oportunitate de aur pentru eradicarea petelor abuzurilor din trecut”, publicația New Europe subliniază faptul că „în final, umbra justiţiei politizate care afecta mandatul ei s-a dovedit a fi prea puternică. Prin urmare, încotro se îndreaptă lupta anticorupţie? Primul pas ar trebui să fie întreruperea relaţiei toxice a DNA cu Serviciul Român de Informaţii (SRI). Cele două structuri, esenţiale pentru lupta anticorupţie, au dezvoltat o relaţie care a creat potenţialul pentru abuzuri în sistemul judiciar. Această alianţă autonomă, cimentată printr-un protocol de cooperare, este o reminiscenţă îngrijorătoare a justiţiei din perioada comunistă, aplicată prin temuta Securitate”.

Neweurope.eu

Interesant de observat este faptul că patronul New Europe Media Group este nimeni altul decât Basil Coronakis, om de mass-media originar din Grecia și apropiat al lui Dan Voiculescu, fondatorul trustului de presă Intact Media Group.

În 2013, New Europe publica un articol în care îl critica pe Traian Băsescu. Întrebat la vremea respectivă de jurnaliștii de la Hotnews, Basil Coronakis a afirmat că îl cunoaște pe Dan Voiculescu și că în trecut a scos versiunea tipărită a publicației la una din tipografiile acestuia și, consultându-se în prealabil cu acesta înainte de a publica articolul intitulat „Băsescu, ultimul autocrat al Europei”. „Am scos publicația la Voiculescu pentru că erau costurile mai mici, dar asta era înainte de 2000 […] Am vorbit cu Voiculescu, dar și cu alți 7-8 europarlamentari când am primit pe birou articolul despre Traian Băsescu pentru a verifica informațiile, însă articolul nu a fost influențat de acesta”, le spunea Coronakis jurnaliștilor de la Hotnews în 2013.

Basil Coronakis, cmf.ch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *