Pastila de (DEZ)INFORMARE: Vrea România anexarea Republicii Moldova?

Într-o lume în care dezinformare este la ordinea zilei, Editiadedimineata.ro, împreună cu Mediastandard.ro, lansează un proiect unic pe piața din România, menit să combată cele mai răspândite dezinformări, într-un format nou: Pastila de (DEZ)INFORMARE.

În episodul din această săptămână, vedem cum încearcă mașina de propagandă a Kremlinului să tragă cetățenii Republicii Moldova de partea lor. Oficiali ruși fac false avertismente că România ar plănui să cucerească statul de peste Prut. Evident, situația nu este deloc așa, cooperarea dintre cele două state și ajutorul oferit de România arătând acest lucru.

Emisiunea “Pastila de (dez)informare” poate fi urmărită la Digi24 în fiecare săptămână, de joi până luni, dar și pe contul de YouTube.

Aflați mai multe despre acest narativ al propagandei ruse și de ce nu este el real urmărind episodul de mai jos:

3 Comentarii

  1. Pot sa vin si eu cu o pastilutza? : UDMR ce faci?ce pazesti ? Nu vezi ca Ucraina vrea sa ne ia Delta si Ardealul ? Vorbeste draga cu Iohanis cu Orban si Ciuca sa-i opreasca : jonopot kivanoc !

  2. Sa fim onesti! Unirea cu RM a fost intens promovata in programele politice ale partidelor, inca din vara lui 1990 – PNT-CD, Romania Mare sau PUNR, precum si de personalitati media, artistice etc. Lui Iliescu i s-a reprosat intens (printre multe altele) ca a descurajat unionismul, in schimb, ulterior, Basescu si-a inclus in programul electoral, ca element central de politica externa, integrarea RM in Romania. In pregatirea acestui proces, Basescu a aprobat si a stimulat acordarea cetateniei romane unui imens numar de moldoveni, care acum aduc prejudicii majore de imagine Romaniei in vest.

    Personal, din primul moment al lui 1990 m-am declarat ferm antiunionist si raman constant pe aceasta pozitie.

  3. Unirea cu RM a fost intens promovata in programele politice ale partidelor, inca din vara lui 1990 – PNT-CD, Romania Mare sau PUNR, precum si de personalitati media, artistice etc. Lui Iliescu i s-a reprosat intens (printre multe altele) ca a descurajat unionismul, in schimb, ulterior, Basescu si-a inclus in programul electoral, ca element central de politica externa, integrarea RM in Romania. In pregatirea acestui proces, Basescu a aprobat si a stimulat acordarea cetateniei romane unui imens numar de moldoveni, care acum aduc prejudicii majore de imagine Romaniei in vest. Personal, din primul moment al lui 1990 m-am declarat ferm antiunionist si raman constant pe aceasta pozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *