Microsoft elimină o parte din limitările pe care le-a aplicat chatbotului Bing

Microsoft a decis să reducă limitările pe care le-a implementat chatbotului Bing, săptămâna trecută. Compania a luat această decizie pentru că utilizatorii au fost nemulțumiți că inteligența artificială nu mai este la fel de distractivă de folosit.

La finalul săptămânii trecute Microsoft a introdus o serie de limitări chatbotului Bing, asta după ce utilizatorii și jurnaliștii au avut niște conversații, cel puțin, atipice cu Bing. De la declarații de dragoste și până la confesiuni de spionare, chatbotul a părut de-a dreptul dezlănțuit.

Gigantul american pusese o limită de cinci schimburi de replici pe sesiune, adică 50 de întrebări într-o singură zi. Microsoft subliniase faptul că discuțiile foarte lungi „derutează modelul IA de chat care stă la baza noului Bing”.  Acum, însă, compania s-a răzgândit și a mărit schimbul de replici dintr-o sesiune la șase, ceea ce înseamnă 60 într-o singură zi.

The Verge trece în reviste anumite reacții din partea utilizatorilor cu privire la limitările de săptămâna trecută, majoritatea fiind critice. Microsoft a înțeles asta și, în postarea de pe blogul companiei, a vorbit despre posibilitatea de a oferi 100 de întrebări într-o singură zi. Mai mult, în viitor, Bing ar putea avea anumite setări prestabilite care vor dicta tonul în care acesta va livra răspunsurile.

De asemenea, vom începe să testăm o opțiune suplimentară care vă permite să alegeți tonul conversației, de la Precis – care se va concentra pe răspunsuri scurte, mai concentrate – la Echilibrat, până la Creativ – care vă oferă răspunsuri lungi și mult mai conversaționale. Scopul este de a vă oferi mai mult control asupra tipului de comportament de chat pentru a răspunde cel mai bine nevoilor dumneavoastră”, a spus compania.