O jurnalistă din Iran vorbește din închisoare despre cum a fost agresată sexual
O jurnalistă iraniană a făcut publice acuzații cutremurătoare de agresiune sexuală în timpul ultimei sale arestări. Lucrătoarea din mass-media, care l-a intervievat anterior pe tatăl lui Mahsa Amini, se află acum în greva foamei în faimoasa închisoare Evin din Teheran, protestând împotriva abuzurilor la care a fost supusă.
Nazila Maroufian, în vârstă de doar 23 de ani, s-a trezit vizată în mod repetat de autoritățile iraniene pentru activitatea sa jurnalistică, care a expus nedreptățile din jurul cazului Mahsa Amini – tânăra care a murit în timp ce se afla în custodia poliției. Maroufian l-a intervievat pe tatăl victimei, Amjad Amini, care a acuzat autoritățile iraniene că au mințit cu privire la circumstanțele în care a murit fiica sa, scrie VOA.
Jurnalista a fost reținută la Teheran la 30 august, fiind a patra arestare a acesteia în ultimele luni. Într-un mesaj audio transmis din închisoarea Evin, ea a dezvăluit detalii înfiorătoare despre agresiunea sexuală la care a fost supusă în timpul ultimei sale detenții.
„Am fost agresată sexual într-o situație în care mă aflam în cea mai proastă stare posibilă”, a spus ea în mesajul audio din închisoare adresat familiei sale. Ea a mai detaliat că „această grevă este pentru mine, dar și pentru toate femeile aflate în condiții groaznice în Iran”.
Cazul lui Mahsa Amini tulbură puterea din Iran
Acuzațiile șocante ale lui Maroufian evidențiază mediul periculos pentru jurnaliștii care își desfășoară activitatea în Iran, în special pentru cei care îndrăznesc să denunțe comportamentul necorespunzător al guvernului. Iranul a reacționat cu duritate la orice reportaj din interiorul țării privind cazul Amini, pedepsind dur jurnaliștii și activiștii.
Alte două jurnaliste, Niloufar Hamedi și Elahe Mohammadi, care au jucat un rol esențial în aducerea poveștii lui Mahsa Amini în lume, au fost încarcerate timp de aproape un an. Mediastandard.ro a relatat anterior povestea uneia dintre jurnaliste într-un articol.
Hamedi a relatat despre starea lui Amini din spital, unde aceasta a zăcut în comă timp de trei zile înainte de tragica ei dispariție, în timp ce Mohammadi a acoperit înmormântarea lui Amini în Saqez. Ambii jurnaliști se confruntă acum cu acuzații de încălcare a securității naționale. Acestea neagă cu tărie acuzațiile.
Articole asemănătoare
Cum încearcă Sputnik să manipuleze opinia publică în cazul decesului fostului senator Dan Tătaru
Două publicații online boicotează politicienii care apar la Antena 3: Zero știri pozitive despre ei, zero interviuri cu ei
Telenovelă în politica internațională: Donald Trump, bârfit la summitul NATO de Trudeau, Macron și Boris Johnson
Presa de stat chineză retrage articole despre un biolog elvețian, după ce ambasada a dovedit că persoana nu există
Politician republican, suspendat pe rețelele de socializare după ce a amenințat agenții FBI cu moartea