O aplicație de monitorizare a criminalității angajează ”jurnaliști” care să facă livestreamuri

Citizen, o aplicație de monitorizare a criminalității cu ajutorul livestreamurilor făcute de utilizatorii aplicației, vrea să plătească ”jurnaliști” pentru a realiza conținut pe platformă.

Aplicație descrie poziția drept un reporter independent care ar fi trimis în locații în care un câine a fost închis într-o mașină, cineva a raportat un copil dispărut, o casă este în flăcări sau alte „evenimente” de această natură. Pentru o astfel de poziție, cei interesați ar urma să primească 25 de dolari pe oră.

Alte aspecte menționate în listarea postului de membru al Street Team ar fi să ”intervieveze” polițiști și martori, dar niciodată să nu depășească zona demarcată de autorități.

Un purtător de cuvânt a explicat că poziția este în mod special pentru jurnaliști, care „au experiență în difuzare în siguranță și responsabil”. Întrebat de TechCrunch de ce anunțul nu a fost publicat pe site-ul principal, compania a afirmat că sunt căutați în mod special jurnaliști.

Inițiativa Citizen este criticată de mai multe publicații, printre care și Gizmodo și TechCrunch, întrucât aceasta nu dezvăluie dacă livestreamurile sunt făcute de persoane plătite sau doar de simpli utilizatori.

Un alt aspect ce stârnește îngrijorare este expunerea utilizatorilor la evenimente periculoase, motiv pentru care varianta inițială a aplicației, denumită Vigilante, a fost eliminată din App Store pentru încălcarea unei clauze din Ghidul de revizuire a dezvoltatorilor de aplicații Apple, potrivit căruia o aplicație nu ar trebui „să provoace daune fizice datorită utilizării sale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *