Jocurile Olimpice de la Tokyo, ținta unei breșe de securitate. Au fost compromise date cu caracter personal

Săptămâna trecută, un oficial al guvernului de la Tokyo a afirmat, sub anonimat, că a existat o breșă de securitate care a afectat voluntarii la Jocurile Olimpice și datele deținătorilor de bilete.

Din fericire, dimensiunea atacului nu a fost semnificativă, iar organizatorii Jocurilor Olimpice 2020 au luat deja măsuri pentru ca episodul să nu se mai repete. Din informațiile puse la dispoziție de oficialul japonez, parolele și username-urile afectate au fost încălcate pe internet, conform Computerweekly.

Au fost astfel compromise date personale, cum ar fi numele, adresele și numerele de cont bancar.

Nu este prima oară când Jocurile Olimpice sunt ținta unor atacuri cibernetice. În 2016, în timpul evenimentului ținut la Rio de Janeiro, atleții primeau frecvent mailuri de tip phishing în încercarea de a obține acces la baza de date a Agenției Mondiale Antidoping.

Mai mult, în 2012, când Jocurile Olimpice s-au ținut la Londra, au fost raportate șase atacuri cibernetice majore, printre care s-au numărat și atacuri ce au vizat sistemele de alimentare cu energie, ce au durat aproximativ 40 de minute. În comunitățile de hackeri, au fost făcute apeluri pentru a lansa atacuri similare, coordonate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *