Un judecător a interzis temporar publicației New York Times să publice documente despre Project Veritas

Publicația New York Times nu va mai putea să publice deocamdată documentele pe care le deține privind grupul de activism de dreapta Project Veritas. Decizia îi aparține unui judecător din New York.

Veritas Project i-a cerut judecătorului să intervină în urma publicării, pe 11 noiembrie, a unui articol care conținea diverse documente aparținând unuia dintre avocații grupului, Benjamin Barr. Mai mult, reprezentanții Veritas Project argumentează că jurnaliștii New York Times au încercat „în mod necorespunzător” să obțină comunicări privilegiate avocat-client, pe care ulterior le-au publicat, pentru a-i face rău într-un alt caz în care publicația și grupul se judecă, conform Buzzfeed.

New York Times nu a negat că „o selecție a documentelor, pe care nu intenționa să le publice, a fost publicată din greșeală din cauza unei probleme tehnice și apoi scoasă”, conform unui purtător de cuvânt al publicației.

Decizia Judecătorului Curții Supreme de la Westchester Charles Wood a atras critici dure din partea publicației și alți reprezentanți ai industriei media. NYTimes a afirmat că hotărârea încalcă principiile Primului Amendament care apară presa, în timp ce Bruce Brown, directorul executiv al Comitetului Reporterilor pentru Libertatea Presei, a declarat că decizia a fost primul ordin de restricție introdus împotriva Times de la cazul Pentagon Papers încoace și a numit-o „un afront scandalos la Primul Amendament”. 

Ordinul lui Wood interzice NYTimes să publice „oricare dintre materialele privilegiate ale Project Veritas” până când acesta va lua o decizie. Următoarea audiere va avea loc pe 23 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *