NATO, preocupată de conductele şi a cablurile de telemunicaţii submarine expuse atacurilor Rusiei
Puțini sunt conștienți de cât de dependenți suntem de un număr limitat de cabluri de fibră optică care formează coloana vertebrală a internetului și leagă electronic continentele și insulele noastre. În prezent, 95% din traficul internațional de internet este transmis prin cabluri submarine; sateliții, în comparație, transmit foarte puțin, conform Editiadedimineata.ro.
Alianţa Nord-Atlantică (NATO) a decis că este nevoie de o mai bună protecţie a conductelor şi a cablurilor de telecomunicaţii submarine, pe fondul creşterii îngrijorării despre posibile atacuri ruseşti. Există îngrijorări sporite că Rusia ar putea viza cablurile submarine și alte infrastructuri critice în efortul de a perturba viața occidentală, pentru a obține avantaje împotriva acelor națiuni care asigură securitatea Ucrainei.
Fostul preşedinte Dmitri Medvedev, un aliat al lui Vladimir Putin, a declarat recent că nu există niciun motiv pentru care Moscova să nu distrugă cablurile submarine de comunicaţii ale inamicilor săi, având în vedere ceea ce el a spus că a fost complicitatea occidentală în aruncarea în aer a gazoductelor Nord Stream, relatează Reuters.
„Dacă pornim de la complicitatea dovedită a ţărilor occidentale în aruncarea în aer a Nord Stream, atunci nu mai avem nicio constrângere – nici măcar morală – care să ne împiedice să distrugem comunicaţiile prin cablu de pe fundul oceanului ale duşmanilor noştri”, a declarat pe Telegram Dmitri Medvedev, care este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.
Citiți mai multe AICI.
Articole asemănătoare
Încă o țară se pregătește să ia măsuri împotriva știrilor false
Carmen Dan, dezvăluiri despre noaptea protestului: Am plecat din minister în jurul orei 3:00 dimineața
Un jurnalist rus, apostrofat de Putin pentru că a… tușit
Postările de pe Instagram ar putea fi folosite de către autoritățile italiene pentru a afla cine nu respectă carantina
Comisia independentă de supraveghere a Facebook anulează patru decizii ale rețelei de socializare