Angajații Google nu mai au voie să folosească aplicația Zoom, din cauza problemelor de securitate

Angajații Google nu vor mai avea voie să folosească aplicația momentului, Zoom, care a câștigat popularitate odată cu intrarea în carantină a aproape jumătate din populația planetei.

Problemele majore de securitate, explicate pe larg de Editiadedimineata.ro, au dus la blocarea software-ului de videoconferințe de pe device-urile Google. Într-un mail trimis tuturor angajaților, gigantul tehnologic și-a anunțat angajații că Zoom nu va mai funcționa din această săptămână, arată Buzzfeed News.

citiți și: Editiadedimineata.ro | Securitate în vreme de coronavirus? Atenţie la ZOOM, aplicaţia pandemiei!

”Am avut de mult timp o politică de a nu permite angajaților să folosească aplicații neaprobate pentru muncă care se află în afara rețelei noastre corporative. Recent, echipa noastră de securitate a informat angajații care folosesc Zoom Desktop Client că ea nu va mai rula pe computere corporative, deoarece nu respectă standardele noastre de securitate pentru aplicațiile folosite de angajații noștri. Angajații care folosesc Zoom pentru a rămâne în legătură cu familia și prietenii pot continua să facă acest lucru prin intermediul unui browser web sau prin intermediul unui mobil”,a spus Jose Castaneda, un purtător de cuvânt al Google.

Printre problemele identificate la aplicația Zoom se numără și urmărirea atenției acordat de participanții unei conferințe, un bug care permite ocolirea protocoalelor de securitate, împărtășirea incorectă de date cu alte aplicații – precum Facebook – și altele.

Nu este clar numărul exact de utilizatori care folosesc Zoom în mod regulat, întrucât compania nu publică astfel de numere, însă aplicația ar fi crescut de la 1,99 milioane de utilizatori activi pe luna (în 2019) la 2,22 milioane, în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *