NATO, preocupată de conductele şi a cablurile de telemunicaţii submarine expuse atacurilor Rusiei

Puțini sunt conștienți de cât de dependenți suntem de un număr limitat de cabluri de fibră optică care formează coloana vertebrală a internetului și leagă electronic continentele și insulele noastre. În prezent, 95% din traficul internațional de internet este transmis prin cabluri submarine; sateliții, în comparație, transmit foarte puțin, conform Editiadedimineata.ro.

Alianţa Nord-Atlantică (NATO) a decis că este nevoie de o mai bună protecţie a conductelor şi a cablurilor de telecomunicaţii submarine, pe fondul creşterii îngrijorării despre posibile atacuri ruseşti. Există îngrijorări sporite că Rusia ar putea viza cablurile submarine și alte infrastructuri critice în efortul de a perturba viața occidentală, pentru a obține avantaje împotriva acelor națiuni care asigură securitatea Ucrainei.

Fostul preşedinte Dmitri Medvedev, un aliat al lui Vladimir Putin, a declarat recent că nu există niciun motiv pentru care Moscova să nu distrugă cablurile submarine de comunicaţii ale inamicilor săi, având în vedere ceea ce el a spus că a fost complicitatea occidentală în aruncarea în aer a gazoductelor Nord Stream, relatează Reuters.

„Dacă pornim de la complicitatea dovedită a ţărilor occidentale în aruncarea în aer a Nord Stream, atunci nu mai avem nicio constrângere – nici măcar morală – care să ne împiedice să distrugem comunicaţiile prin cablu de pe fundul oceanului ale duşmanilor noştri”, a declarat pe Telegram Dmitri Medvedev, care este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *