Scurgere masivă de date din platforma Twitch. Utilizatorii rugați să își schimbe parola

Platforma de streaming video Twitch, utilizată în special de pasionații de jocuri video, a confirmat că a fost victima unei scurgeri de date, după ce în urmă cu o zi au fost publicate online date confidențiale ale companiei precum și câștigurile înregistrate de unii dintre cei mai cunoscuți streameri, și acestea confidențiale.

Un volum sesizabil de informații, 125 GB de documente, au fost publicate miercuri pe internet de către atacatori, care susțin că au intenția de „a menține competiția în domeniul streamingului video”, considerând comunitatea de pe platformă ca fiind “toxică”. Informațiile apărute pe forumuri spun că această scurgere este doar „prima parte” – sugerând că ar putea exista mai multe materiale nepublicate.

Într-o postare publicată pe Twitter, compania cumpărată de gigantul Amazon în 2014, a anunțat că își va informa utilizatorii cât mai rapid cu privire la amploarea acestei scurgeri de date. Nu se cunoaște încă dacă parolele, adresele de e-mail ori conturile bancare ale acestora au fost accesate de hackeri. De aceea, experții recomandă utilizatorilor să își schimbe parolele de acces.

Datele publicate pe internet fac referire la modul în care Twitch i-a plătit în ultimii trei ani pe creatorii de conținut și despre uneltele de securitate internă folosite pentru protecția site-ului. Cunoscuți streameri au confirmat în postările de pe Twitter că datele privind câștigurile lor obținute ultimii ani de pe platformă sunt corecte.

Cei care se află în spatele atacului susțin că dețin și informațiile privitoare la codului sursă  al aplicației, care permite practic realizarea oricărei operațiuni în interiorul platformei.

Potrivit BBC, metadatele postate pe forumurile de pe internet par să arate dosare de date numite după domenii software importante, inclusiv:

  • „pachete de configurare de bază”
  • „devtools” (instrumente pentru dezvoltatori)
  • „infosec” (securitatea informațiilor)

sursa foto: pexels.ro