Meta și-a prezentat noul program AI ce transformă textul în modele 3D

Meta și-a prezentat noul program de inteligență artificială ce transformă textul în modele 3D digitale. Denumită ”3DGen”, unealta este destinată dezvoltatorilor de jocuri video, creatorilor de conținut și chiar industriei cinematografice.

Compania condusă de Mark Zuckerberg se află în plină bătălie pentru piața AI și, chiar dacă pare că este în urma unor competitori mai vizibili precum Google, Microsoft sau OpenAI, programele oferite de Meta sunt mult mai nișate și destinate unor sarcini precise.

3DGen este prezentat ca un asistent pentru oamenii din industria jocurilor de video sau cei care se ocupă de efecte speciale. Bineînțeles, cum vorbim de Meta aici, compania declară că programul poate fi folosit și în domeniul publicitar pentru a plasa diferite produse în videoclipuri.

Crearea de conținut 3D este unul dintre cele mai lungi și dificile aspecte ale proiectării și dezvoltării de jocuri video, aplicații de realitate virtuală și augmentată, precum și efecte speciale în industria cinematografică. Prin furnizarea de asistenți AI care pot fi și artiști 3D, putem permite noi experiențe centrate pe crearea de conținut 3D personalizat, generat de utilizatori. Asistenții 3D generativi pot sprijini, de asemenea, multe alte aplicații, cum ar fi plasarea virtuală a produselor în videoclipuri create de utilizatori”, spune Meta în declarația de presă pentru 3DGen.

În plus, Meta se mândrește că modele 3D pot fi generate în mai puțin de un minut și că programul lor este și de 60 de ori mai rapid decât alternativele de pe piață, iar artiștii vizuali preferă 3DGen pentru munca lor.

Meta vrea să folosească AI și pentru jocurile din metaverse

Nu, Meta încă nu a renunțat la ideea de metaverse, iar ascensiunea inteligenței artificiale pare să facă compania să se dedice până la capăt pentru realizarea acestui plan. Acum, gigantul american vrea să se folosească de instrumentele AI pentru jocurile VR și AR.

Acesta este un domeniu incipient, dar are potențialul de a crea noi experiențe care nici măcar nu pot exista în prezent. Inovația în acest spațiu ar putea avea un efect radical asupra industriei, deoarece ar trebui să crească eficiența și să permită crearea unui conținut considerabil mai mare” spune Meta, conform TechCrunch.

Reality Labs, departamentul din spatele eforturilor de creare a metaverse-ului, are nevoie de un avânt după miliardele de dolari pe care Zuckerberg le oferă acestuia. Horizon, platforma din cadrul căștilor VR  ale Meta (denumite Meta Quest) ce cuprinde toate jocurile de realitate virtuală, va fi principila beneficiară a integrării inteligenței artificiale în jocuri, însă compania nu exclude o extindere și pentru jocurile de pe mobil sau PC.

Deocamdată e neclar ce fel de programe dorește Meta să folosească pentru dezvoltarea acestor jocuri VR/AR, însă 3DGen poate fi unul dintre instrumentele AI ce va ajuta compania să își extindă portofoliul de jocuri video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *