Uraganul Beryl, lovit de dezinformare. Decizia X care ar putea costa vieți

În timp ce meteorologii de la binecunoscutul serviciu AccuWeather (folosit, de exemplu, de sistemele iOS), au încercat să-i avertizeze pe utilizatorii săi cu privire la pericolul viitor privind calea proiectată a Uraganului Beryl, platforma de socializare a lui Elon Musk, X, a etichetat-o ​​drept dezinformare, conform The Independent.

„Primul uragan din 2024 ar putea trece prin Caraibe săptămâna viitoare”, se arată în postarea AccuWeather, însoțită de o hartă care prezintă calea furtunii.

Și în timp ce serviciul are peste 100 de meteorologi și uneori bate agențiile naționale de prognoză cu orele cu avertismentele sale, utilizatorii X l-au etichetat cu o notă comunitară.

„Prognozele oficiale privind uraganele vin doar de la Centrul Național pentru Uragane (NHC)”, se arată în not[ comunității. „Sistemul discutat încă nu s-a format, ceea ce înseamnă că această «prognoză» are foarte puține date pentru a o susține și are șanse scăzute de verificare.”

Și, deși acest lucru este adevărat, deoarece Beryl nu s-a format (încă), anunțuri ca acesta sunt importante pentru ca oamenii să facă pregătirile necesare dacă trebuie să evacueze.

Mai mult, AccuWeather cere acum platformelor de social media să-și reevalueze politicile privind moderarea surselor de experți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *