Meta pierde un miliard de dolari pe lună din cauza diviziei VR/AR a companiei

Meta și-a prezentat recent veniturile generate în primul trimestru al anului, iar divizia de VR și AR continuă să fie cel mai scump și nerentabil dintre toate proiectele companiei. Ca de obicei, însă, Meta a reușit să aibă venituri care acoperă cu mult sursele care ies în pierdere din punct de vedere financiar.

Per total, în primul trimestrul din acest an, Meta a avut un venit net de peste 12 miliarde de dolari, provenit în principal de pe platformele sale de social media – Facebook și Instagram. Reality Labs, pe de altă parte, departamentul care se ocupă de dezvoltarea de tehnologii VR și AR, are o pierdere de 3,85 de miliarde de dolari.

Conform GameIndustry.biz, în primul trimestrul al anului trecut Reality Labs a prezentat o pierdere de 3.99 miliarde de dolari, iar suma rămâne consistenă de-a lungul tuturor celor patru runde trimestriale. Însă, pierderea nu există de doi ani, ci începe cu iunie 2022, iar de atunci Meta pierde un miliard de dolari pe lună din cauza departamentului de VR/AR.

Proiectul de suflet al lui Mark Zuckerberg, metaversul, cade în sarcina Reality Labs, deci consturile de operare sunt de înțeles, chiar dacă ambiția extrem de costisitoare a șefului Meta nu e atât de ușor de înțeles.

În ciuda acestor pierderi, Meta a declarat că nu se va opri din a susține departamenul în realizarea metaversului și se așteaptă „ca pierderile să crească semnificativ de la an la an din cauza eforturilor noastre continue de dezvoltare a produselor și a investițiilor noastre pentru a ne extinde în continuare ecosistemul”.

Zilele acestea, însă, compania pare chiar mai interesată de inteligența artificială, subiect asupra căruia Zuckerberg s-a oprit de multe ori în întâlnirea trimestrială cu investitorii Meta. Concret, bugetul companiei pentru dezvoltarea de tehnologii AI va crește până la 40 de miliarde de dolari cu promisiunea că în 2025 va fi chiar și mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *