Meta limitează discuțiile interne despre decizia Curții Supreme de a abroga dreptul la avort
Meta a decis să nu permită angajaților să vorbească despre decizia Curții Supreme de a abroga dreptul federal la avort. Făcând trimitere la o notă internă transmisă încă din mai, compania a informat managerii să nu încurajeze discuțiile despre acest subiect și au fost sfătuiți să fie neutri atunci când angajații le cer părerea.
Conform unor surse ale The New York Times, Meta a insistat asupra notei interne din 12 mai (după ce Politico pusese mâna pe documentul scurs de la Curtea Supremă și lumea a aflat despre intenția de a abroga dreptul la avort) care vorbește despre faptul că „discutarea deschisă a avortului la locul de muncă prezintă un risc sporit de a crea un mediu de lucru ostil”, în consecință Meta a decis să nu permită discuțiile cu privire la decizia Curții.
Sursele NYT au mai spus că orice mesaj despre acest lucru nu este permis nici pe chatul intern al companiei și că au fost deja șterse o mulțime de mesaje și reacții ale angajaților atunci când decizia Curții Supreme a devenit oficială.
Meta a declarat că a permis în trecut discuțiile despre avort, dar că asta a condus la „perturbări semnificative la locul de muncă, având în vedere complexitatea juridică unică și numărul de persoane afectate de această problemă”. Pe scurt, au fost prea multe plângeri către departamentul de HR și conducerea s-a săturat. Acum i-a îndemnat pe angajați să vorbească în grupuri mici sau cu persoane care le împărtășesc propriile principii și să nu mai discute liber și cu oricine despre subiecte sensibile ca acesta.
Cu toate astea, compania a spus că va ajuta orice angajat care are nevoie de asistență medicală și va acoperi costurile de transport către un stat care permite avortul atunci când e nevoie.
Meta nu e singura companie care s-a oferit să-și ajute angajații. Majoritatea celor mai importante firme de tech (printre care Google, Netflix, Microsoft și Apple) oferă un sprijin similar; lista completă o găsești aici.
Totuși, ceva rămâne nespus la mijloc. Sigur, toate aceste companii oferă ajutor pentru angajați (era îngrijorător să n-o facă), însă niciuna dintre ele nu și-a asumat o poziție publică pe marginea acestui subiect. Decizia Curții Supreme e una care aruncă drepturile omului din SUA cu 50 de ani în urmă, dar companiile din tech nu doar că nu sunt dispuse să recunoască asta, dar unele dintre ele nici nu-și lasă angajații să discute liber pe marginea acestui subiect. Pragmatismul are scopul său, însă e greu de justificat aici.
Articole asemănătoare
Netflix sfidează Rusia. Compania refuză să transmită canalele televiziunilor de stat
Rusia prezintă imagini contradictorii cu camionul care a explodat în Crimeea
Meta face schimbări structurale pentru eficientizarea moderării conținutului
Demisie la vârful TikTok. Kevin Mayer a renunțat la funcția de director general după mai puțin de șase luni
Asimptomaticii Covid-19 pot fi detectați cu un tușit prin smartphone