Meta dezvoltă o serie de programe AI cu diferite personalități

Meta se pregătește să lanseze o serie de programe AI de tip chatbot, în încercarea de a stimula utilizatorii să petreacă mai mult timp pe platformele sale. Lansarea acestora ar putea avea loc chiar luna viitoare.

Compania a dezvoltat programele de inteligență artificială să răspundă întrebărilor utilizatorilor în stilul unor diferite personaje. Conform Financial Times, care citează surse interne, Meta a pregătit un chatbot care să vorbească precum Abraham Lincoln și altul ce oferă sfaturi despre călătorii în stilul unui surfer.

Mark Zuckerberg vrea ca programele să imite răspunsurile unui om pentru a facilita conversațiile cu utilizatorii. Planurile Meta merg dincolo de creșterea engagementului pentru platformele sale și speră că viitoarele aplicații de inteligență artificială vor fi folosite pentru tot felul de situații.

De fapt, Zuckerberg le-a spus investitorilor, conform FT, că vrea ca programele AI să fie niște „agenți care acționează ca asistenți, instructori sau care vă pot ajuta să interacționați cu afaceri și creatori. Nu credem că va exista un singur AI cu care oamenii vor interacționa”.

Lansarea acestor chatboți cu diferite personalități ar putea avea loc în septembrie, însă mai multe detalii despre planurile Meta cu privire la inteligența artificială ar urma să prezentate în cadrul conferinței ”Connect” dedicate dezvoltatorilor, ce are loc între 27 și 28 septembrie 2023.

Bineînțeles, nu ar fi în stilul lui Zuckerberg dacă tot acest efort legat de AI nu ar fi, cumva, integrat în viziunea acestuia asupra metaverse. FT afirmă că șeful Meta plănuiește să creeze un avatar digital pentru un chatbot AI, pe care să-l integreze în spațiul virtual.

În iulie, Meta lansa public cel mai nou model AI generativ al companiei, Llama 2, în încercarea de a rivaliza cu marii jucători din piață – ChatGPT, Bing și Bard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *