Meta actualizează aplicația Messenger cu opțiunea de criptare a mesajelor
Meta a anunțat că a actualizat aplicația de Messenger cu opțiunea de a cripta, prin tehnologia end-to-end (E2E), conversațiile de pe platformă. În postarea de pe blogul companiei, Meta spune că funcția este disponibilă pentru toți utilizatorii și include criptare pentru apelurile vocale și video. Singura problemă este că utilizatorul trebuie să activeze această funcție deoarece criptarea E2E nu este una default (implicită).
Conform TechCrunch, compania americană a început să testeze criptarea E2E încă de anul trecut. Testarea s-a desfășurat în rândul unui număr restrâns de utilizatori, vizate fiind conversațiile de grup.
Printre cele mai importante actualizări se numără alerta care apare atunci când cineva încearcă să facă un screenshot într-o conversație criptată.
Pe lângă notificările pentru screenshot, criptarea E2E de pe Messenger va include GIF-uri, reply-uri și reacții (cu emote-urile Facebook) și indicatori de tastare care îi vor alerta pe utilizatori atunci când persoana cu care vorbesc se pregătește să trimită un mesaj. Practic, Meta mută toate funcționalitățile normale ale Messenger pe versiunea criptată a aplicației de mesagerie pentru a face tranziția cât mai ușoară.
Meta ar fi trebuit să facă criptarea E2E default în Messenger începând cu acest an, însă mai multe grupuri de activiști au spus că decizia de criptare ar putea îngreuna eforturile de combatere a abuzurilor online asupra copiilor și de urmărire a presupuselor activități infracționale online. De asta, Meta a declarat că implementarea default se va face începând cu anul 2023.
”Nu ne grăbim să facem acest lucru. Vrem să-l facem cum trebuie și nu intenționăm să finalizăm implementarea globală a criptării E2E în mod implicit în toate serviciile noastre de mesagerie decât în 2023. Fiind o companie care conectează miliarde de oameni din întreaga lume și care a creat o tehnologie de top în domeniu, suntem hotărâți să protejăm comunicațiile private ale oamenilor și să menținem siguranța online a acestora”, a declarat șeful pentru securitate de la Meta, citat de Gizmodo.
Articole asemănătoare
Ar putea dezinformarea să-l ajute pe Trump să câștige următoarele alegeri prezidențiale, așa cum a făcut-o în 2016?
Meta vrea să dezvolte o aplicație similară cu Twitter
Momentele cheie de la audierea șefului Instagram din Senatul american
Masca nu mai e obligatorie, dar ți-ar putea proteja viața privată
Tensiunile dintre Ucraina și Rusia, reaprinse. Scenariul unui conflict