Meta a redus echipele anti-dezinformare înainte de alegerile din 2024, ceea ce ridică îngrijorări

Persoane apropiate acestui subiect au relatat că Meta a tăiat din echipele care se ocupă de dezinformare înainte de lansarea noii sale aplicații, rivalul Twitter Threads. Cu toate acestea, există temeri că această mișcare va afecta viitoarele alegeri, programate să aibă loc anul viitor atât în UE, cât și în SUA și în alte țări.

Toamna trecută și primăvara trecută, mai mulți membri ai echipei care combate informațiile false pe toate platformele Meta au fost concediați. Această echipă este văzută ca fiind una dintre cele mai solide din industria social media de la alegerile pentru președinția americană din 2016.

Meta nu a confirmat câți membri ai echipei au fost concediați. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru CNN: „Protejarea alegerilor din SUA 2024 este una dintre prioritățile noastre de top, iar eforturile noastre de integritate continuă să fie lider în industrie”.

Mai mult, reprezentantul nu a răspuns direct atunci când a fost întrebat cum va reuși gigantul social media să supravegheze activitatea privind alegerile, ci a vorbit mai degrabă despre investițiile pe care Meta le-a făcut de-a lungul timpului pentru a-și proteja utilizatorii.

Vestea vine în contextul în care compania mamă a Facebook și Instagram sărbătorește succesul noii sale platforme Threads. După doar cinci zile de la lansare, aceasta a depășit pragul de 100 de milioane de utilizatori.

Cu toate acestea, există îngrijorări cu privire la modul în care Meta va gestiona dezinformarea atât pe noua sa platformă, cât și pe cele vechi, având în vedere reducerea personalului din echipele dedicate contracarării informațiilor false. În trecut, a făcut îmbunătățiri în acest domeniu doar prin presiuni atât din partea publicului, cât și a autorităților.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *