Lavrov, stânjenit de întrebările unui jurnalist ucrainean privind furturile Rusiei

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a fost luat prin surprindere de întrebările unui jurnalist ucrainean, prezent la conferința de presă de la Ankara.

Oficialul de la Moscova a fost întrebat, în urma întâlnirii cu omologul său turc pe tema stabilirii unor coridoare de trecere pentru cerealele din Ucraina, despre furturile săvârșite de forțele ruse, raportează Moscow Times.

Cu puțin timp ca sesiunea de întrebări ale jurnaliștilor să se încheie, văzând că nu va fi luat în seamă, Muslim Umerov a decis să se ridice în picioare și să-și adreseze întrebarea oricum. „Sunt de la televiziunea publică ucraineană, vreau neapărat să pun o întrebare”, a spus jurnalistul, în timp ce Lavrov era vizibil nepregătit pentru o întrebare care nu-i fusese comunicată în prealabil.

„În afară de cereale, ce alte bunuri ați furat din Ucraina și cui le-ați vândut?”, a continuat Umerov.

Răspunsul lui Lavrov nu a fost lipsit de versiunea oficială a Kremlinului, unul dintre multele pretexte folosite pentru a justifica prezența militară în Ucraina: „Voi, ucrainenii, sunteți mereu îngrijorați de ce puteți fura și credeți că toată lumea gândește așa! Obiectivele noastre acolo sunt clare, vrem să salvăm oamenii de presiunea regimului neo-nazist. Nu împiedicăm cerealele. Pentru ca pentru a părăsi porturile, domnul Zelenski trebuie să dea ordin, asta e tot”.

A decis să adreseze întrebarea

Într-o discuție ulterioară cu AFP, jurnalistul ucrainean a declarat că a decis să se ridice și să-și adreseze întrebarea oricum, văzând că organizatorii „nu îl lasă să vorbească”.

„Mi-am asumat riscul de a perturba conferința de presă pentru că toată Ucraina așteaptă răspunsul la această întrebare”, a spus Umerov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *