Jurnalistul mexican împușcat acum două zile a murit. Este al doilea om de presă asasinat în doar o săptămână

Jurnalistul mexican Alfredo Cardoso a decedat la doar două zile după ce a fost împușcat de cinci ori. Este al doilea caz de asasinare a unui om de presă din Mexic, în numai o săptămână.

Săptămâna trecută, Cardoso a fost răpit din casa sa de către mai mulți bărbați și găsit dimineața următoare, în mașina proprie, cu răni. El a fost spitalizat imediat, însă corpul său nu a făcut față celor cinci împușcături, conform France24.

Liderul statului Guerrero, Evelyn Salgado, a condamnat atacul și a anunțat că familia victimei va fi susținută printr-un program local de susținere a familiilor jurnaliștilor și activiștilor uciși.

Situația presei din Mexic este îngrijorătoare. Cel puțin nouă jurnaliști au fost uciși de la începutul anului 2021, iar Cardoso este cea mai recentă victimă. Decesul fondatorului Las Dos Costas vine la doar câteva zile după uciderea jurnalistului veteran Fredy Lopez Arevalo în statul Chiapas.

Mexic este considerată a fi, conform Indexului organizației RSF, una dintre cele mai periculoase țări pentru jurnaliști, alături de Siria și Afganistan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *