Jurnaliștii, ținuți ”în țarc” la Camera Deputaților. Parlamentarii evită să vorbească cu presa

Parlamentarii parcă ar evita să vorbească cu presa, mai ales de când conducerea Camerei Deputaților a instalat ”un țarc” holul de lângă sala de plen.

Cu ocazia începutului sesiunii parlamentare ordinare, o barieră între presă și politicieni a fost pusă, asemănătoare celor montatate în cazul vizitelor în Parlament ale unor oficiali străini sau în cazul prezenței la lucrările plenului a președintelui României. Hotnews.ro mai amintește că un țarc asemănător a mai fost folosit și în ziua moțiunii de cenzură din 27 iunie.

inchide

Decizia, spune Directorul Direcției Afaceri Interne (DAI) din Camera Deputaților, a fost luată printr-o „decizie verbală”, pentru „fluidizarea traficului” și că nu a primit „nicio comandă” politică în acest sens.

”Nu trebuie să existe nicio decizie scrisă, este vorba de administrativul nostru și atâta tot. E o decizie administrativă, atâta tot. Nu e vorba să vă ținem departe de parlamentari. Și data trecută când a fost, s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu jurnaliștii. Aici se pune de fiecare dată și când vine președintele la Parlament, se pune o banderolă și atâta tot. Deci nu văd unde este problema”, le-a spus, luni, jurnaliștilor, directorul Direcției Afaceri Interne din Camera Deputaților, Eduard Bachide, citat de Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *