Jurnalista Sabina Fati va conduce redacţia Radio Europa Liberă din România

Jurnalista Sabina Fati va conduce redacţia Radio Europa Liberă din România de la 1 octombrie, potrivit unui anunţ făcut vineri de redactorul şef al postului, Nenad Pejic și citat de News.ro.

„Suntem încântaţi de nivelul de susţinere pe care l-am avut local şi luăm asta drept vot de încredere privind rolul nostru important. Speranţa noastră, pentru ambele ţări, este ca acoperirea pe care o vom face să ajute la creşterea presei libere, să promoveze răspunderea publică şi instituţiile democratice şi să informeze cu privire la NATO, UE şi Occident”, a transmis Nenad Pejic într-un comunicat.

Sabina Fati, jurnalistă și autoarea mai multor volume, a lucrat pentru Europa Liberă în anii 1990 şi a continuat să fie corespondent freelancer pentru serviciul din Republica Moldova. Între anii 2006 şi 2017, ea a fost redactor şef adjunct la ziarul România Liberă. A publicat mai multe cărţi şi a primit numeroase distincții. Anul trecut Ambasada Statelor Unite la Bucureşti i-a decernat premiul „Romanian Women of Courage”, pentru „preocuparea ei dezinteresată de a promova transparenţa, anticorupţia şi drepturile omului în România”.

Radio Europa Liberă va oferi analize şi materiale multimedia în Bulgaria şi România şi va face parteneriate cu presa locală pentru a sprijini proiectele existente care promovează responsabilitatea publică şi demască ştirile false. Postul de radio are deja birouri în Balcani, în Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru şi Serbia. În România, postul a emis până în 2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *