Fostul procuror DNA Alina Stoica a pierdut definitiv al doilea proces cu presa

Ziaristul Cătălin Tolontan a scris ieri pe pagina sa de Facebook despre felul în care Alina Stoica, fost procuror DNA, actualmente procuror DIICOT, a pierdut al doilea proces cu presa. Alina Stoica acționase în instanță ziariștii de investigație GSP în contextul unor dezvăluiri făcute de aceștia în legătură cu neregulile de la ”Gala Bute”. Ziaristul Cătălin Tolontan a relatat modul în care fostul procuror DNA a încercat să aducă în instanță mai multe probe false.

„Procuroarea DNA care n-a urmărit-o penal pe Udrea în ”Gala Bute” a pierdut definitv al doilea proces cu echipa de investigații!

Avocata Alinei Stoica, acum procuror DIICOT, a venit în fața instanței cu câteva articole pe care le-a atribuit jurnaliștilor, dar Curtea a constatat că ele erau scrise de cu totul alte persoane!

• Ca procuror DNA, Alina Stoica a cercetat faptele de la ”Gala Bute” din primăvara lui 2012 și până în decembrie 2013.

• Nu a audiat-o niciodată pe Elena Udrea, iar rechizitoriul pe care îl întocmise îl trimitea în judecată doar pe Rudel Obreja.

• Rechizitoriul a fost infirmat prin ordonanță de către conducerea DNA, iar Alina Stoica s-a mutat la DIICOT, condusă de Alina Bica, prietena și astăzi colega de fugă în Costa Rica a Elenei Udrea.

• De patru ani, procurorul Alina Stoica îi dă în judecată pe ziariștii care au scris investigația ”Gala Bute”, acuzându-i că nu-și poate face meseria de investigator la DIICOT din cauză că, prin articolele lor, i-au prejudiciat imaginea.

• Pe 30 iunie 2016, procurorul DIICOT a pierdut un prim proces, definitiv, cu jurnaliștii.

• L-a intentat imediat pe al doilea, pentru un articol în care am relatat sentința și motivarea judecătorilor la primul proces!

• Alina Stoica a pierdut și al doilea proces, la prima instanță. Și a făcut apel. Aici suntem.

• De data asta, noua ei avocată, Anca Opriș, a apelat la o tactică nemaiîntâlnită: a venit în ședința de judecată cu articole despre care a spus că sunt ”ale lui Cătălin Tolontan și ale Mirelei Neag”, deși apăruseră pe alte siteuri și aveau semnături ale altor ziariști!

• În ciuda acestui truc, ieri, instanța de la Curtea de Apel, compusă din judecătorii Anca Median și Dumitru Marcel Gavriș, a comunicat verdictul: fostul procuror DNA, actualmente procurorul DIICOT Alina Stoica a pierdut definitiv și al doilea proces cu presa”.

Citește mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *