Apple, pe urmele Chinei. Compania va da fiecărui utilizator un ”scor de încredere”

Noul ”feature” cu care vine iOS 12 nu este la fel de distopic ca și programul dezvoltat de Guvernul Chinez, însă este cu certitudine unul care ridică semne de întrebare.

Cu ceva timp în urmă, pe internet au circulat speculații că Apple va monitoriza activitatea utilizatorilor săi, în încercarea de a combate frauda. Recent, compania a admis faptul că ”scorul de încredere” a fost implementat odată cu lansarea celui mai recent sistem de operare, conform Businessinsider.com.

Pe scurt, numărul de apeluri primite sau efectuate, de e-mail-uri și de mesajele text vor fi contorizate pentru fiecare deținător de iPhone, iPad și iPod Touch, date care vor rămâne stocate (pentru o perioadă limitată, mai adaugă oficialii).

Programul a fost gândit, spune compania, după ce s-a observat că numărul de achiziții frauduloase prin intermediul iTunes este în creștere. Hackerii generează bani de pe urma utilizatorilor, folosind iTunes Gift Card-urile.

Amintim faptul că aceste informații vin la scurt timp după ce programul Chinei pentru acordarea ”creditului social” – despre care puteți citi mai multe AICI – a ieșit la iveală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *