Doi jurnaliști au murit în timp ce relatau de la Cupa Mondială

Credința a doi jurnaliști s-a sfârșit brusc în timp ce se aflau în Qatar, unde relatau despre Cupa Mondială. Unul dintre ei, un cetățean american, a șocat lumea cu decesul său subit, după zile în care s-a simțit rău, dar a continuat să își facă meseria.

Celălalt, cetățean din Qatar, a fost menționat pentru scurt timp de postul de știri la care lucra. Circumstanțele în jurul morții sale sunt încă neclare.

Wahl s-a prăbușit în timp ce relata

Influentul jurnalist american de fotbal Grant Wahl s-a prăbușit în timp ce relata despre meciul câștigat de Argentina în sferturile de finală împotriva Olandei. Jurnalistul a fost transportat de urgență la spital, dar a murit la vârsta de 48 de ani.

Cu câteva zile înainte, el a menționat în cadrul unui podcast că se simte rău. Wahl a spus că a fost de două ori la un centru medical de la centrul media din Qatar din cauza unor probleme la nivelul gâtului, dureri în piept și probleme cu somnul.

„Am avut un caz de bronșită săptămâna aceasta, am fost la clinica medicală de la centrul media de două ori, inclusiv astăzi. Mă simt mai bine astăzi, practic am anulat tot ce aveam în această joi și am tras un pui de somn. Și mă simt puțin mai bine. Cred că probabil vă puteți da seama din vocea mea că nu sunt 100%”, a spus el, adăugând că boala sa a fost probabil cauzată de lipsa de somn.

„Încă încercăm să aflăm. S-a prăbușit pe stadion, i s-a făcut resuscitare, a fost dus cu Uber la spital și a murit, potrivit lui Celine”, a declarat fratele său, referindu-se la soția lui Wahl. Cu toate acestea, fratele său crede că moartea jurnalistului este suspectă, întrucât acesta a intrat în conflict cu autoritățile din Qatar la scurt timp după sosirea sa pentru Cupa Mondială.

Grant Wahl nu a fost lăsat să intre pe unul dintre stadioane și a fost reținut timp de 30 de minute pentru că purta un tricou cu o minge de fotbal înconjurată de un curcubeu. În cele din urmă a fost eliberat și lăsat să intre în stadion.

În plus, Wahl a fost un critic foarte deschis al guvernului din Qatar și al găzduirii Cupei Mondiale, criticând autoritățile pentru politicile lor împotriva comunității LGBTQ și pentru tratamentul aplicat muncitorilor – mulți dintre ei au murit în timpul pregătirilor pentru Cupa Mondială.

Cu toate acestea, teoria avansată de fratele jurnalistului nu este susținută de niciun fel de dovezi. Deocamdată, se pare că Wahl a murit din cauza unei cauze naturale.

Nu se știe mare lucru despre moartea lui Khalid Al Misslam

Dacă cazul Wahl este încă învăluit în întrebări, despre moartea lui Khalid Al Misslam nu știm aproape nimic.

Khalid Al Misslam era fotoreporter pentru postul de televiziune Al Kass TV din Qatar. Potrivit angajatorului său, acesta a decedat „subit” în weekend, conform cotidianului spaniol Marca.

Postul de știri din Qatar a scris: „Al- Misslam, un qatarez, a murit subit în timp ce acoperea Cupa Mondială FIFA Qatar 2022. Credem în mila și iertarea lui Allah pentru el și transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei sale”.

Este neobișnuit ca jurnaliștii să moară într-o zonă fără luptă, cum ar fi inima Qatarului, în timpul unui eveniment internațional precum Cupa Mondială. Cu toate acestea, lucrătorii din mass-media se confruntă cu un stres imens în munca lor, mai ales în timpul unui eveniment plin de evenimente precum Cupa Mondială FIFA, când au puțin timp pentru a se reface imaginea înainte de următoarea mare dezvăluire. Așadar, este posibil ca stresul și oboseala să fi jucat un anumit rol în moartea celor doi jurnaliști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *