Jurnalist din Israel, împușcat chiar în timpul unui interviu în direct

Un jurnalist local dintr-un oraș arab aflat în Israel a fost împușcat, joi, chiar în timp ce modera un interviu live. Mustafa Sarsour lua un interviu unui profesor în cadrul unei emisiuni pe Facebook, când atacatori neidentificați au deschis focul.

Înregistrarea video, care a continuat chiar și după ce Sarsour a fost rănit, este o mărturie terifiantă a violenței la care jurnaliștii sunt supuși din ce în ce mai des: cei care urmăreau emisiunea au putut să audă sunetele împușcăturilor, dar și strigăte, conform Times of Israel.

Jurnalistul a fost rănit ușor în incident și a fost transportat la spital. Familia acestuia a declarat că nu știe cine ar putea fi atacatorii, însă polițiștii au deschis o anchetă în acest sens. Deocamdată nu este clar nici dacă Sarsour a fost atacat din cauza meseriei sale.

Uniunea Jurnaliștilor din Israel a cerut ca autoritățile să găsească  făptașii repede. „Suntem îngrijorați de prejudiciul grav adus lui Sarsour și libertății presei. Nu este prima dată când jurnaliştii din comunitatea arabă sunt răniţi, cu scopul de a-şi restrânge mişcările”, a adăugat organizația.

În ultimii ani, violența din cadrul comunității arabe din Israel a crescut în ultimii ani, pe fondul crimei organizate înfloritoare. The Guardian explica, într-un articol mai vechi, că oamenii care se identifică ca fiind arabi se îndreaptă către organizații de crimă organizată atunci când băncile israeliene le refuză cererile de împrumut. Alți factori notabili sunt neîncrederea în autorități, pe fondul unui val de corupție din administrațiile publice și mediul politic, dar și puținele oportunități economice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *